Дават 50 млн. лв. на пенсионерите за Великден, обяви премиерът Борисов в Бургас

18:46, 30 яну 16 25 664 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Вчера засякохме за месец януари финансовите постъпленията в държавата от борбата с контрабандата, а именно 954 млн. сме събрали, които са повече от януари 2015 година. Миналата година март месец стартирахме „антиконтрабандното звено”, както го наричам. За това нервничат всички, защото това са пари, които са отивали незнайно в какви джобове. Мога от сега да кажа, че първото, което съм възложил на финансовия министър вследствие на тези приходи, е да дадем за Великден 50 милиона и кусур за нашите баби и дядовци, да подпомогнем пенсионерите”, съобщи министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в Бургас.

Относно предложената от Реформаторския блок кандидатура на вицепремиера Меглена Кунева за министър на образованието, Борисов посочи, че не иска да се меси и да се изказва по темата.

Премиерът каза още, че днес се е срещнал с досегашния министър на образованието и науката Тодор Танев, с когото са се договорили да продължи да работи като негов съветник в кабинета. А оставката на Танев ще бъде депозирана вероятно в понеделник.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама