Маскирани нападнаха десетки бежанци в Стокхолм

18:08, 30 яну 16 / Свят 25 748 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около стотина души с маски и качулки са се събрали снощи в центъра на шведската столица Стокхолм с цел да нападат мигранти, съобщи полицията в страната.

Маскираните се срещнали привечер на площад „Сергел“, около който най-често се разхождали мигранти. До момента не е подадена нито една жалба от евентуални жертви, каза говорителка на полицията.

По данни на очевидци маскирани хора раздавали листовки с призив "севернафриканските деца на улицата да си получат заслуженото".

След подаден сигнал полицията засилила значително присъствието си, включително с хеликоптери, прелитащи над центъра.

След сблъсък с цивилен полицай е арестуван 46-годишен мъж. Още трима души на възраст между 20 и 30 години са задържани за нарушаване на обществения ред. По-късно са били освободени. Пети човек, в когото бил намерен нож, ще бъде съден за носене на забранено оръжие.

Следствието ще се опита да установи кой стои зад организираното насилие. Уебсайтът "Нордфронт" на неонацисткото движение СМР (SMR) съобщи, че според негови източници на място стотина хулигани от футболните клубове АИК и "Юргорден" се готвят "да разчистят престъпниците, дошли от Северна Африка".

Цитирани от местен вестник полицейски източници потвърждават, четези радикални групи са основните заподозрени.

Швеция е на първо място в ЕС по брой на бежанци. В сряда вътрешният министър на страната Андерс Игеман обяви, че властите планират да депортират близо 80 000 мигранти, чиито молби за убежище не са одобрени.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама