Военното разузнаване ще предаде последните 9000 файла на комисията по досиетата

17:57, 30 яну 16 / Политика 25 752 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 9000 файла от военното разузнаване остава да бъдат предадени на комисията по досиетата. Това съобщи военният министър и председател на БЗНС Николай Ненчев пред журналисти в Хасково. Документите са част от общо 30 000 файла, които ще се съхраняват в сградата на комисията.

"Остават повече от 9000 файла с досиета, които още не са извадени, но ще предадем в рамките на няколко месеца. Това си заслужава, защото хората трябва да знаят", обясни Ненчев.

Посещението на министъра на отбраната в Хасково беше първата от поредица срещи с регионалните структури на БЗНС, на които ще се обсъжда политическата обстановка и предстоящите президентски избори. Военният министър коментира трусовете в Реформаторския блок, като заяви категорично, че ще продължава да работи за запазването на блока като успешен политически проект.

„Ние от БЗНС сме учредители на Реформаторския блок. Винаги сме се опитвали да бъдем балансьор, да посредничим между различните крайности, когато ги има. Реформаторският блок е един успешен политически проект и не бива да имаме никакво съмнение в това. Самият факт, че достигнахме до 10% е достатъчно красноречив в това отношение“, заяви военният министър.

Той обяви, че до няколко месеца Министерството на отбраната ще даде на община Хасково и община военните имоти с отпаднала необходимост. “Ще направя това, защото хората го заслужават. Сега имотите се проверяват, текат и съгласувателни процедури с областна администрация“, каза Ненчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама