Десети ден доброволци и спасители издирват мъжа, изчезнал в Стара планина

16:49, 30 яну 16 25 924 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Издирването на 42-годишния Пенко Стрелков, който изчезна в Стара планина преди повече от 10 дни, продължава и днес. Това потвърдиха пред София Тopnovini.bg от Планинската спасителна служба (ПСС). Въпреки разпространената в медиите информация, че планинските спасители са прекратили издирването, се оказва, че спасителните операции продължават.

Днес група доброволци и представители на ПСС отново организираха акция по издирването на Стрелков, съобщи БНТ.

Припомняме, че Петко Стрелков беше обявен за издирване, след като на 19 януари изчезна в района на хижа „Мургана“ в Стара планина, където е бил на почивка с колеги. След като на следващия ден не отишъл на работа, колегите му подали сигнал в полицията. Мъжът е в неизвестност от 10 дни, въпреки че в издирването участваха десетки спасители и доброволци.

„Издирвателните действия продължават, въпреки че мъжът вече е обявен за общодържавно издирване. И в момента колегите, заедно с доброволци, са в планината. Придвижването им все още е доста затруднено, защото в някои части от гората преспите са големи“, обясниха от Планинската спасителна служба.

Те добавиха, че районът около хижата, където Стрелков е видян за последно, е много посещаван. По тази причини и следите са твърде много и не става ясно в каква посока е вървял мъжът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама