Откриха мъртва учителка в Никола Козлево

16:29, 30 яну 16 25 1031 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Теодора Божилова на 42 години, учителка по физика и помощник директор на СОУ „Цанко Церковски” в Никола Козлево е открита мъртва в дома си в жк „Младост”4 тази сутрин. Най-вероятната причина за смъртта е задушаване. Това съобщи Катилиян Костадинов – директор на учебното заведение в Никола Козлево. Той пръв се натъкнал на трагичната гледка. Педагожката живеела сама в апартамента.

Костадинов и Божилова се разделили около 17.30 часа вчера. Двамата организирали олиппидата „Знам и мога” в учебното заведение, уточнили последни подробности и се разбрали сутринта рано да се чуят. Костадинов няколко пъти звънил по телефона, но Божилова не отговорила. Костадинов решил да потърси колежката си в дома й, на първия етаж, в един от четирите блока в жк „Младост”4 в Никола Козлево. Още докато приближил жилището Костадинов забелязал през прозореца на апартамента, че има много дим. Веднага мъжът се обадил на телефон 112. Оказало се обаче фатално късно. Учителката била мъртва в леглото си.

Предполага се, че незагасена цигара може да е причинила трагичния инцидент, защото имало обгаряния по възглавницата около главата на жената. Ще се разследват и възможностите инцидента да е причинен от електрически уред или печка на твърдо гориво, която била непосредствено до леглото на Божилова.

Предстои експертиза да докаже откъде са започнали да тлеят завивките и дюшека, както и аутопсия на тялото.

Теодора Божилова работила в СОУ „Цанко Церковски” в Никола Козлево от 20 години, като последните 10 е била помощник директор. „Учениците и учителите са потресени от случилото се. Това е тежка загуба за нас”, каза Костадинов.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама