И БСП-Варна поиска оставката на кабинета "Борисов"

15:07, 30 яну 16 / Политика 25 749 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Градският съвет на Българската социалистическа партия (ГС БСП) във Варна поиска оставката на кабинета "Борисов". Това става ясно от декларация на лявата партийна организация, разпратена до средствата за масово осведомяване. В нея социалистите подчертават, че не искат оставката на управляващите, за да ги сменят като такива, а защото това правителство ставало опасно за България. От ГС на БСП обосновават тезата си с неспособността на МВР да овладее ескалиращата престъпност, със скандалите в съдебната система, в здравеопазването и образованието, както и с влошаващия се психоклимат в страната. 

Topnovini.bg публикува декларацията на БСП-Варна без редакторска намеса:

"През последните месеци държавата ни влезе в поредна черна спирала – деца умират след бой на улицата, бият ги в училищата, убиват и взривяват бизнесмени, ограбват беззащитни възрастни хора, обират банки. Скандалите в съдебната система са ежедневие. Намесата на управляващите е безпрецедентна. Хората, които би трябвало да са лицето на законността, се дебнат един друг с незаконни средства. Вадят се записи и SMS-и. А докато управляващите внасят незаконно детски ваксини и се опитват да пренапишат историята и да заличат паметта българска, Министерството на вътрешните работи е заето да обяснява как се готвят метежи.

Вместо управляващите да правят планове как страната ни да тръгне напред, как да се развива икономиката, за да имат хората работа и спокойствие за бъдещето си, всеки ден в новините ни занимават със собствените си скандали, защото не само не могат, но и не искат да предприемат действия за повишаване стандарта на живот. Могат обаче да вдигат цените на винетките, да въвеждат данък уикенд, да повишават местни данъци и в същото време да продължават с любимото си занимание – рязането на лентички.

Вместо управляващите да направят така, че държавата ни да бъде уважавана от партньорите си в ЕС и по света, защото има позиция и отстоява националните си интереси, те продължават да изпълняват чужди нареждания.

Вместо управляващите да поемат отговорност за действията си, по-скоро бездействия, те си измиват ръцете с една оставка – тази на министъра на образованието. Не че той не трябваше да си отиде заради промяната на учебните програми – отпадането на произведения на български автори и „съжителството по време на турското робство“. Заедно с него обаче трябва да си тръгне цялото правителство, защото тези промени бяха заложени в един лош Закон за образованието, приет на инат.

За малко повече от една година това правителство доказа, че най-доброто, което може да прави, е да сее раздори между различните сектори и организации с цел да отклонява вниманието на обществеността от ежедневните проблеми, които не може да реши.

Нека не позволяваме повече да ни заблуждават, че могат да управляват държавата ни добре, защото е видно, че не могат! Не могат да спрат убийствата по улиците, не могат да осигурят сигурност и спокойствие, не могат да разкрият работни места, не могат да дадат качествено образование на децата ни, не могат да осигурят дори безопасно здравеопазване! Затова ние – градската организация на БСП – Варна – искаме ОСТАВКАТА на кабинета "Борисов“. И не я искаме непременно, за да ги сменим като управляващи. Искаме я, защото това управление става опасно за България."

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама