По 1231 случая за деца в риск работят в Стара Загора

14:09, 30 яну 16 25 774 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 866 сигнала за деца в риск са постъпили в Стара Загора през изминалата 2015 г., сочат данните на дирекция „Закрила на детето”. Само през декември те са 55. В момента се работи по 1231 случая.

Най-много са сигналите за неполагане на грижи за дете и за риск от отпадане от училище. Има и за малолетни и непълнолетни майки родили деца, както и за упражнено насилие над дете.

През декември 2015 г. са издадени 14 заповеди за предприемане или прекратяване на мярка за закрила за дете, или за реинтеграция на дете в биологичното семейство. В институции са настанени четири деца, две са изведени оттам и настанени в приемни семейства, четири са осиновени, две са починали. Издадена е и една заповед за реинтеграция на дете в биологичното семейство.

Броят на постъпващите сигнали за деца в риск, продължава да бъде много висок, коментират от социални работници.

От 1 явуари т. г. е закрит  Дома за деца лишени от родителска грижа „Незабравка“  в Стара Загора, а в дом „Българка” са останали само 27 деца. Преустановено е и настаняването на деца в дома „Мария Терезия”, където в момента живеят 33 деца, още 28 са в дома „Теофано Попова”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама