Делото срещу Гриша Ганчев е съшито с бели конци, твърди негов адвокат

15:23, 19 яну 16 25 668 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Още е рано да се каже какъв ще е изходът на делото. То обаче е съшито с бели конци, които ще се скъсат. Това заяви адвокат Лъчезар Таков – защитник на един от обвиняемите по делото срещу бизнесмена Гриша Ганчев и още девет души, добило популярност като „Захарна афера“. На поредното заседание в Специализирания съд днес бяха разпитани редица свидетели.

Припомняме, че според обвинението Гриша Ганчев, синът му Данаил Ганчев и още осем души са част от организирана престъпна група за укриване на ДДС при сделки със захар. Собственикът на „Литекс“ има три обвинения – за заплаха за убийство срещу бившия директор на НАП Красимир Стефанов, за ръководител на престъпна група, както и за това, че при условията на продължавано престъпление, в съучастие като подбудител, умишлено склонил Данаил Ганчев, Емилия Станоева и Милко Димитров да избегнат плащането на данъчни задължения на "Литекс Комерс" АД от 711 580,56 лева.

Адвокат Таков се усъмни в показанията, дадени от банкова служителка в качеството ѝ на свидетел. В заседателната зала жената разказа за банкови сметки, в които са внасяни и теглени големи суми пари. На въпрос дали случайно помни IBAN на някоя сметка, тя категорично заяви, че не може да запомни 22 цифри. Таков пожела да бъдат прочетени част от показанията на жената, дадени при първия разпит. Оказа се, че тогава тя е цитирала не един, а няколко IBAN-а, при това без да си е водила записки.

„Тя изреди няколко IBAN номера в протокола за разпит, което е абсурдно. Няма такъв гении, който да запомни всички IBAN номера на клиентите си. Така че, очевидно някой ѝ го е подсказал по време на разпита, а там са били разследващите органи. Тази информация е сложена в устата на свидетеля. Изрично я попитах дали е ползвала записки, дали си е водила бележки - тя каза, че не е. Очевидно е, че това не са възприятия на свидетеля, а внушения от тези, които са ръководили процеса“, заяви Таков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама