Връщат обратно зад решетките избягалия наркобос Ел Чапо

13:05, 09 яну 16 / Свят 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Връщат обратно в затвора опасният мексикански наркобос Хоакин Ел Чапо Гусман, часове след като беше заловен от полицията. Той ще бъде върнат в Алтипано, строго охраняваният затвор, от който той избяга през прокопан тунел на 11 юли, съобщава АП, цитирайки главният прокурор на Мексико Арели Гомес.

Гусман бе заловен вчера сутринта, а главният прокурор на Мексико каза, че локализирането на наркобоса донякъде се дължи на това, че той щял да снима биографичен филм. "Още един важен аспект, който позволи да установим местонахождението на Гусман, бе информация, че той възнамерявал да заснеме биографичен филм", каза Гомес, цитирана от ТАСС. "За целта той влязъл във връзка с актриси и продуценти".

След края на пресконференцията заловеният наркобарон бе изведен пред камерите и качен в самолет на мексиканските въоръжени сили.

Гусман е избягал при проведената вчера сутринта операция през отводнителен канал, но бил заловен, когато след това опитвал да избяга с автомобил, съобщи мексиканското правителство, цитирано от "Ройтерс".

Той е отговорен за внасянето на тонове марихуана, хероин, кокаин, метамфетамин и други забранени вещества в САЩ на стойност милиарди долара. Водачът на картелът „Синалоа” в определен момент беше част от списъка на „Форбс” с най-богатите хора на планетата.

Дребния, както се превежда прякорът му, е митологизиран от много мексиканци заради бедния му произход и голямо замогване. За него има написани фолклорни песни и снимани множество нискобюджетни екшън филми.

Хоакин Гусман може да бъде екстрадиран и съден в САЩ заради предявени обвинения, но засега не е ясно кога и дали това може да се случи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама