Варна 2015: Културната мафия пак не забеляза най-посещавания театър

17:38, 31 дек 15 25 645 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Публикуваме годишната равносметка на Влади Янев – управител на Театър "Българан", за изтичащата 2015 година: 

Определено изпращам една положителна година, що се отнася до моето лично развитие и до развитието на Театър “Българан”. Като типичен представител на зодия Стрелец за мен това бе година на рискове. Слава на Бог, всички те се оказаха печеливши.

Продължавам да обезумявам от факта, че дори и след провели се избори шуробаджанашката културна дружинка в Община Варна се запази. Явно е, че за културна гилдия в града не може да се говори и отново се убеждавам в правотата на Веселина Томова, че всяка Варна си заслужава имекярите. Не че съм се надявал някой да покаже доблест и сам да си хвърли оставката, но все пак имах една тайна надежда, че може би времето на тези тотално провалили се в културата хорица е изтекло. Уви, сбъркал съм за сетен път. 

И тази година най-посещаваният театър във Варна остана незабелязан от мафията и съвсем естествено не спечели нито един проект. За сметка на това спечели десетки хиляди зрители. Това се оказа морът за “колегите” на общинска хранилка. Доказах, че и в Летния театър може да има театър. При това посетен от над 20 хил. зрители. 

Благодаря от сърце на ръководството на НДК София и ФКЦ Варна за това, че повярваха в моите убеждения и организирахме над 40 театрални постановки на сцената на зала 1 във ФКЦ, при това с 95% запълняемост. 

Благодаря на ръководството на Русенския университет "Ангел Кънчев" за това, че имаме възможността да работим в най-модерната зала в град Русе, която се превърна във втора сцена на Театър “Българан”. 

Лични благодарности към поп звездата Георги Христов за безапелационното му доверие лично към мен.

Благодарности и към варненските журналисти, които ме удостоиха с първата независима награда за култура.  

Организирахме поредица от концерти в препълнени зали – Варна, Русе, Търговище, Разград. 

Истински щастлив съм, че по моя инициатива най-накрая частните продуценти, трупи и театри в България ще работим съвместно и тепърва ще поднесем своите суперизненади на публиката. 

И в личен план изпращам една добра година. Здрав съм, моето семейство също, моите истински приятели, които се броят на пръсти, също. 

Продължавам да съм горд за това, че имах страхотния шанс да бъда ученик на легенди като Стоянка Мутафова и Мария Статулова. От тях получих безценни уроци, които ми помагат вече 12-а година да ръководя единствения оцелял професионален частен театър извън София. 

Моля се през Новата година най-накрая да има справедливост в културна Варна, да успея отново да зарадвам зрителите на театъра. Моля се вече при пълен мандат кметът Иван Портних да се отърси от страха “култура” и да бъде истински кмет, поне той да не си затваря очите, че във Варна има и съществува един театър, наречен “Българан”, който се посещава от над 65 хил. зрители годишно.

Влади Янев, Театър "Българан"

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама