"Овергаз“ не е получавала писмо за спиране на газа от 1 януари

23:15, 30 дек 15 25 756 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Овергаз Инк.” не е получавала писмо от „Газпром Експорт”, че предстои спиране на природния газ от 1-ви януари 2016 година. Компанията има сключен дългосрочен договор за доставка на синьо гориво с руското дружество до 2017-та година, съобщиха от пресцентъра на „Овергаз“.

По-рано Нова тв съобщи, че Русия спира доставките на газ за България, а премиерът събра спешно енергийни шефове. 

От компанията увериха, че изпълняват всички поети ангажименти към контрагентите си и нямат просрочени дългове към „Газпром Експорт”, а нормални текущи задължения по доставката на газ.

„Овергаз Инк.” е доставчик на синьо гориво за газоразпределителни дружества и индустриални абонати в страната. Най-големи са доставяните количествата за „Овергаз Мрежи”, чиито потребители са над 55 хиляди домакинства и 3000 стопански консуматори. Никой от клиентите на компанията не е застрашен от спиране на снабдяването с природен газ, успокояват от компанията.

В коментар във социалната мрежа „Фейсбук“ директорът „Публични комуникации“ в „Овергаз Инк.“ Нери Терзиева определя излязлата по-рано информация като „ченгеджийска разработка“. Тя уточнява, че има „поискана“ интерпретация на диспечерския център на „Газекспорт“ в София, който в поредната си тридневна табличка за доставки за 30, 31 декември и 1 януари е написал нула срещу заявката на „Овергаз“ за 1 януари. „Тази „нула“ не е потвърдена от Газекспорт“ и „Газпром“ по никакъв официален начин. „Овергаз“ няма дългове към „Газпромекспорт“ – има нормални текущи плащания по договор за доставка на газ, който е в действие още доста години“, уточнява още Нери Терзиева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама