Около 30 000 пиротехнически изделия са иззети при проверки на МВР

21:56, 30 дек 15 25 698 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
32 акта са съставени в процеса на засилена контролна дейност от 12 декември досега. Във връзка с опазването на обществения ред и сигурността преди и по време на Коледните и Новогодишни празници ръководството на ГД „Национална полиция“ разпореди на ОДМВР и СДВР засилени проверки за контрол на общоопасните средства, съобщават от пресцентъра на МВР.

Създадена била организация за завишен контрол при пренасянето, законната употреба и съхранението на взривни вещества, огнестрелни оръжия и боеприпаси. Организирани са проверки по тържища, пазари и търговските обекти и са предприети мерки за недопускане продажбата на пиротехнически изделия без издадени полицейски разрешения за търговия или в нарушение на изискванията за качество и тяхната безопасност. Проведени са срещи с ръководствата на охранителните фирми и звената за самоохрана, осъществяващи дейност в места, където се очаква да се проведат празнични мероприятия, с цел подобряване на бдителността и пропускателния режим в охраняваните от тях обекти и за своевременен обмен на информация с териториалните полицейски структури.

Според обобщената информация от СДВР и ОДМВР в страната за проверките от 12 декември досега са констатирани: 1 произшествие с 1 ранен, 35 нарушения /24 в търговската дейност и 9 – за неправомерна употреба/.

Съставените актове са 32 – 24 са свързани с търговската дейност, 8 – с неправомерна употреба. Връчени са общо над 1300 разпореждания и предупреждения, както и 141 уведомителни писма. В хода на проверките е образувано едно досъдебно производство, свързано с нередности в търговската дейност и са иззети 29 513 пиротехнически изделия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама