Проектират ремонта на Градския стадион в Русе, ФК "Дунав" иска базата в "Здравец" на концесия

21:39, 30 дек 15 / Спорт 25 983 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"В момента съм разпоредил проектиране на ремонта на Градския стадион. Имаме уверението на министъра на спорта Красен Кралев, че ако "Дунав" влезе в "А" група, ще получим 3 млн. лв. за стадиона. За целта обаче е необходим проект, какъвто няма към момента".

Това заяви за Topnovini.bg кметът на Русе Пламен Стоилов, като уточни, че се касае за пълна подмяна на терена и дренажа, монтиране на осветление, още една козирка и довършване на трибуните.

"Футболният "Дунав" събира все повече хора на стадиона и е лидер в "Б" група. Дали сме всичко, което зависи от нас, да изпълним тази мечта на русенци - догодина представителният отбор на "Дунав" да играе в "А" група", каза още Стоилов.

"Аз съм горд с този отбор, който доказва, че е най-добрият в "Б" група и заслужава да е в елита. Държа да отбележа, че от сега се работи сериозно за осигуряването на всичко необходимо за "А" група през следващия сезон. Никой не иска да последваме съдбата на някои други клубове и след един сезон в "А" група да изчезнат при аматьорите", коментира на свой ред в интервю за Topnovini.bg консултантът към УС на ФК "Дунав" и народен представител Свилен Иванов.

Все пак кметът на крайдунавския град сподели, че няма намерение да превръща който и да е клуб в общински.

"Няма да правим общински клубове, а ще ги дофинансираме и ще им осигуряваме базите. Стартираме и процедури за обявяване на концесия на стадион "Дунав". Има заявен интерес за почти целия комплекс с хотела, терена, трибуните, съблекалните без волейболната зала, която ще ремонтираме ние. Така този стадион ще придобие един съвременен облик", каза още Пламен Стоилов.

Именно футболният клуб в лицето на председателят на УС д-р Симеон Симеонов заяви наскоро, че има сериозно намерение да се включи със собствени средства в обновяването на базата в квартал "Здравец", което на практика започна именно от него с монтиране на осветление и изграждане на голямо игрище с изкуствена настилка.

Междувременно това, че Русе ще е "Европейски град на спорта" през 2016 г. ще помогне много и за развитието на детския и масовия спорт, които стоят в основата и на високото спортно майсторство, което гонят клубовете в града, коментира Стоилов.

В тази връзка се работи усилено по ремонта на залата за борба, търсят варианти и за построяване на голям басейн, който даде необходимия тласък за възраждането на плувните спортове в града. Календарът също ще е много наситен откъм събития свързани и с масовия спорт и със състезания на много високо ниво.

"Доказано е, че всяко евро инвестирано в спорта е равно на 4 евро икономисани от здравеопазване. Това показва, че трябва да се работи в тази посока", каза още Стоилов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама