Две сестри заловиха куриер на телефонни измамници нает по обява

15:29, 30 дек 15 25 776 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Куриер на телефонни измамници е бил задържан в Русе, съобщиха от Областната дирекция на МВР днес.

На 28 декември около 13:20 часа служители на Второ РУ - Русе са изпратени на ул. “Захари Стоянов” по сигнал от граждани, за задържано лице, което е извършило измама. Установено е, че са дъщерите на пострадалия възрастен мъж на 85 год.

Те са обяснили, че около 13:00 часа са дошли на адреса, където живее баща им, отваряйки вратата на жилището са открили непознат мъж, за когото установили, че е взел от баща им сумата от 3 000лв. След лека разправия, мъжът върнал парите.

Двете сестри затворили вратата на входа и са извикали полицията, която задържала Л.Д. на 75 год. от Русе.

Задържаният обяснил, че е видял на една обява, че търсят работници като куриери. Обадил се и са го пратили на адреса, за да вземе плик с документи. Той посочил, че същия ден е взел и 1 000 лв. от друг адрес в бл. “Ахелой”.

От проведените мероприятия е установено, че пострадалото лице е възрастна жена на 80 год. Тя на свой ред дала писмени обяснения, като е обяснила как е дала сумата от 1 000 лв. на непознатия мъж.

Л.Д. е предал парите, които са иззети със съответния протокол и са върнати на пострадалите.

Впоследствие той признал, че е участвал във вземането на пари при още два случая, които са на територията на ОДМВР-Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама