Скални късове се свлякоха при укрепването на ската в Провадия

14:55, 30 дек 15 25 829 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С опъването на стоманени мрежи ще приключи първият етап от работата по обезопасяването в района на свлеклия се скат в Провадия. Това съобщи за Topnovini.bg кметът Филчо Филев. Очаква се процесът да приключи  на 31 декември.

При разпробиването с машини върху здравата част на ската, за да бъдат поставени коловете за стоманените мрежи, в неделя, а след това и в понеделник, скални късове са се срутили и един от тях, с големина около 1 тон, се е стоварил в близост до гараж на къща.

„Няма пострадали граждани, нито щети. Хората от фирмата продължават да работят по двойки като общият им брой е около 8 човека”, уточни кметът Филев.

Филев допълни, че през деня служители на община Провадия охраняват ремонта и не допускат граждани. Вечер за сигурността отговарят от полицията. Живеещите в района са се преместили или при роднини, или в осигурените места от общината. Очаква се след Нова година да приключи и мащабната операция, а хората да могат да се завърнат по домовете си. Дейностите по укрепването ще струват 133 200 лева и се очаква да бъдат отпуснати от Министерския съвет.

В средата на декември скален къс с големина около 50 тона и още един с тегло около 25 тона се откъснаха и се спряха на половината на ската в Провадия. Това наложи евакуирането на 26 души от 14 къщи по ул. "Цанко Церковски”. При инцидента няма пострадали. Половината от хората са настанени при роднини, а другата половина са в приемната на общината. Евакуацията остава в сила, докато бъде обезопасен районът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама