На бал в Операта канят старозагорци

09:41, 30 дек 15 / Култура 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На празничен шоу-спектакъл „Бал в Операта” канят старозагорци днес. Той е подготвен от артисти на Старозагорската опера и е за своите почитатели, които искат да си подарят красиви музикални мигове в навечерието на Новата 2016 година.

Представлението, което започва в 19.00 часа, пресъздава посрещането на Коледните и Новогодишните празници по целия свят в различните епохи. Чаша за спомен и пенливо шампанско ще допълнят празничното настроение, обещават организаторите. Спектакълът включва арии, дуети и евъргрийни от любими оперни и оперетни заглавия, както и коледни песни, обединени в сюжет, история и една идея.

Автор на цялостната концепция на спектакъла, сценичната аранжировка и костюмите е Денис Иванов. На диригентския пулт ще застане Здравко Лазаров.

В спектакъла участват солисти, хорът и оркестъра на Старозагорската опера, хор „Петко Стайнов” при читалище „Искра” в Казанлък,  Александър Баранов, солист на Държавна опера-Русе, Лора, Зара и Теодор от Детската Евровизия и ученици от вокалните, актьорските и инструменталните класове на Старозагорското музикално училище „Христина Морфова”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама