Община Разград ще предоставя социалната услуга „Обществена трапезария”

07:32, 30 дек 15 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От първи януари община Разград, чрез Домашен социален патронаж за осма поредна година ще предоставя социалната услуга „Обществена трапезария”, съобщиха от общинската администрация.

Дейностите се реализират по Национален проект „Обществени трапезарии”, финансиран чрез фонд „Социална закрила” към Министерството на труда и социалната политика, с който общината подписа договор на 16 декември.

До края на месец април 50 потребители на услугата ще получават топла храна за обяд – супа, основно ястие и хляб.

В целевите групи са включени лица и семейства на месечно подпомагане с доход, по-нисък от диференцирания минимален доход; лица, с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях; самотно живеещи, получаващи минимални пенсии за осигурителен стаж и възраст, за инвалидност, наследствени пенсии, пенсии, несвързани с трудовата дейност, както и скитащи  и бездомни.

Общата стойност на договора е 9 545 лева. Желаещите да ползват услугата трябва да подадат заявления по образец до кмета на община Разград. Приемът на документи се извършва в сградата на Домашния социален патронаж до днес от 8 до 16 часа.

Окончателният подбор на бенефициенти ще бъде извършен  от комисия, в чийто състав е включен представител на дирекция „Социално подпомагане” – Разград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама