Наградиха изявени варненски студенти

17:31, 04 дек 15 25 546 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Годишните поименни награди на изявени студенти бяха раздадени днес на тържество в Община Варна. Право на тях имат класирани на І, ІІ и ІІІ-то място в студентски олимпиади, в международни и национални конкурси, в научни форуми. Наградите връчиха Пейчо Пейчев, зам.-кмет на Община Варна, Лилия Христова, директор на дирекция "Образование и младежки дейности“ и Тодор Балабанов – председател на Общинския съвет. Гости на събитието бяха и представители на варненските висши учебни заведения.

"В навечерието на 8-ми декември имам честта да връча наградите на едни от най-изявените млади хора, доказали знания в национални и международни форуми! Вие - красивите млади умове на морската столица,  сте доказателството, че Варна напълно заслужено спечели титлата Европейска младежка столица 2017! Благодаря Ви, че зареждате града с интелигентна енергия!“, заяви Пейчо Пейчев. "Скъпи студенти, поздравявам Ви за усилията и знанията, благодарение на които печелите награди и популяризирате варненските висши учебни заведения! Пожелавам Ви хубави празници“, каза Тодор Балабанов.

Лилия Христова припомни инициативите, организирани от Община Варна по повод 8-ми декември – безплатни посещения в ДТ "Ст. Бъчваров“ на постановката „Ревизор“ по Гогол, кинопрожекция в кино "Арена“ в Мол Варна - на филма "Мостът на шпионите“ с режисьор Стивън Спилбърг, обиколка в Ретро музея, посещение в Делфинариума.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама