Георги Търновалийски: Икономиката ще се срива, българите ще обедняват все повече

21:09, 30 ное 15 / Политика 25 146 Topnovini
1
Пловдивският народен представител Георги Търновалийски обясни на личната си страница във Фейсбук защо с колегите му от БСП напуснаха заседанието на бюджетната комисия.

"Напускането ни беше израз на крайното ни възмущение от скандалното поведение на управляващите и председателя на комисията", споделя финансистът. По думите му Менда Стоянова реално е скрила от народните представители становищата на граждани и организации, които имат право на позиция и предложения по финансовата рамка. По негова информация има постъпили становища от социалните партньори, но те не са били представени на членовете на комисията.

"Дори не ни предоставиха докладите по бюджетите, защото явно не са готови", обяснява в статуса си Георги Търновалийски. Той посочва, че без тези документи е невъзможен качествен дебат по най-важния закон. Тези аргументи обаче били високомерно отхвърлени от управляващите, които отказали и отлагане на заседанието за утре сутрин. Затова социалистите - членове на комисията, отказали да участват в маскарада, наречен "парламентаризъм по герберски".

Депутатът предупреждава, че законът за бюджет 2016 ни вкарва в дългова и стагнационна спирала. "Икономиката ще се срива, българите ще обедняват все повече и никой не иска да разбере, че бедността е най-големият проблем", пише Търновалийски. Той е убеден, че реформи няма да има и числата го показват. Спокойни могат да бъдат чиновниците, защото административна реформа също не се предвижда, става ясно от думите му.

"Раздутата администрация ще си остане в същия числен и "качествен" състав. Българските граждани и бизнесът ще плащат за нея, апропо, както платиха с актуализацията на бюджет 2015. 490 милиона лева взеха от всички нас, защото министрите не направиха 10-процентното планирано съкращение на администрацията в техните ведомства", обяснява бившият финансов зам.-министър.

В заключение той призовава гражданите и деловите среди да бъдат активни, защото при тоталния отказ от страна на управляващите за прозрачен дебат само с граждански натиск могат да бъдат зачетени интересите на хората и бизнеса. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани