Граждани с шест искания към общината преди да разпредели годишния бюджет

17:44, 30 ное 15 / Общество 25 123 Topnovini
Да се предвидят средства за маркетингови проучвания за движението в столицата и започване на нов Генерален план за организация на движението. Това са част от исканията, които от Гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт изпратиха в Столичната община. Припомняме, че в момента се провеждат публичните обсъждания на проекта за бюджет на общината за следващата година.

От Гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт обявиха своите шест искания, които държат общината да вземе под внимание определянето на бюджета на София за 2016 г. Още едно от желанията на Гражданската инициатива е свързано с пътната мрежа. Според тях следващата година трябва да се отделят „осезаемо повече средства“ за поддържането й.

Голям проблем според тях е липсата на детайлен списък на разходите в общинския бюджет по пера. За такъв списък гражданите настояват и по отношение на имуществото, което се предвижда да бъде обявено за продажба. Според Гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт там се наблюдава двойно увеличение на очакваните приходи в сравнение с 2015 г.

В становището си за проектобюджета те настояват и за повторното обявяване на обществено обсъждане с двуседмичен срок за гражданите, както и подробна информация по всички пера, а не само общи данни. Не на последно място би било добре документът да бъде машинно четим, посочват от Гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани