Съветникът Костадинов сам си е изпросил юмрука на Марешки

17:23, 30 ное 15 / Крими 25 2333 Шрифт:
Topnovini
Варненският общински съветник Костадин Костадинов, известен като Коцето, е провокирал бизнесмена Веселин Марешки да му забие един десен прав в главата, налице е личен конфликт, а не нарушаване на обществения ред, поради което арестът на аптечния бос в поделение на МВР е бил необоснован. Това постанови състав на Върховния административен съд (ВАС), който отмени полицейската заповед за задържането на Марешки на 15 октомври м.г., сочи справка в сайта на касационната магистратура.

"Аве, Марешки, ела тук да те снимам!”, провикнало се на улицата Коцето, след като се замеси в бизнес спор пред пицария "Ред Хот" на ул. "Студентска". Иначе пред медиите местният политик, разстроен почти до сълзи и с насинено око, излъга, че с нищо не бил провокирал агресията на Марешки и че между тях дори нямало словесен контакт.

"Като отидох на място, Марешки започна да ме снима с телефона си, аз също си извадих телефона и започнах да го снимам. Тогава той се ядоса и ми каза: "Ей сега ще видиш какво ще стане" и ми заби юмрук в лицето пред полицаите", заяви Костадинов пред медиите на 15 октомври миналата година, но не уточни в качеството си на общински съветник или на кандидат-кмет е заел страна в търговския спор.

Съдебното следствие по делото "Марешки", което се води във Варна на първа инстанция, е установило, че не друг, а именно Костадин Костадинов се е приближил към бизнесмена, извадил си е телефона и е започнал да го дразни. От своя страна аптечният бос направил опит да избегне срещата с Костадинов, но съветникът продължил да го провокира с обидното си поведение: "Айде, ве, Марешки, ко се криеш, ела да те снимам!”, викал Костадин Костадинов. 

Това нагло поведение ядосало бизнесмена, който на свой ред не останал длъжен на провокатора и му забил един в лицето, след което, оказва се, е бил арестуван неправомерно.

"Установената от първата инстанция фактическа обстановка по спора очертава възникнал личен конфликт между Костадинов и Марешки, грубо провокиран от първия, и предприети действия от страна на полицията за предотвратяването на саморазправа с Марешки от страна на лицето, което го е провокирало към агресия. Именно заради това по делото липсват каквито и да е данни за грубо нарушаване на обществения ред и изразено явно неуважение към обществото от страна на задържания”, гласи съдебното решение на ВАС, което не подлежи на обжалване.
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Марешки е гей 22:48, 02 юли 21

Колко пари ви даде да напишете тая статия?

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама