Съветникът Костадинов сам си е изпросил юмрука на Марешки

17:23, 30 ное 15 / Крими 25 269 Topnovini
Варненският общински съветник Костадин Костадинов, известен като Коцето, е провокирал бизнесмена Веселин Марешки да му забие един десен прав в главата, налице е личен конфликт, а не нарушаване на обществения ред, поради което арестът на аптечния бос в поделение на МВР е бил необоснован. Това постанови състав на Върховния административен съд (ВАС), който отмени полицейската заповед за задържането на Марешки на 15 октомври м.г., сочи справка в сайта на касационната магистратура.

"Аве, Марешки, ела тук да те снимам!”, провикнало се на улицата Коцето, след като се замеси в бизнес спор пред пицария "Ред Хот" на ул. "Студентска". Иначе пред медиите местният политик, разстроен почти до сълзи и с насинено око, излъга, че с нищо не бил провокирал агресията на Марешки и че между тях дори нямало словесен контакт.

"Като отидох на място, Марешки започна да ме снима с телефона си, аз също си извадих телефона и започнах да го снимам. Тогава той се ядоса и ми каза: "Ей сега ще видиш какво ще стане" и ми заби юмрук в лицето пред полицаите", заяви Костадинов пред медиите на 15 октомври миналата година, но не уточни в качеството си на общински съветник или на кандидат-кмет е заел страна в търговския спор.

Съдебното следствие по делото "Марешки", което се води във Варна на първа инстанция, е установило, че не друг, а именно Костадин Костадинов се е приближил към бизнесмена, извадил си е телефона и е започнал да го дразни. От своя страна аптечният бос направил опит да избегне срещата с Костадинов, но съветникът продължил да го провокира с обидното си поведение: "Айде, ве, Марешки, ко се криеш, ела да те снимам!”, викал Костадин Костадинов. 

Това нагло поведение ядосало бизнесмена, който на свой ред не останал длъжен на провокатора и му забил един в лицето, след което, оказва се, е бил арестуван неправомерно.

"Установената от първата инстанция фактическа обстановка по спора очертава възникнал личен конфликт между Костадинов и Марешки, грубо провокиран от първия, и предприети действия от страна на полицията за предотвратяването на саморазправа с Марешки от страна на лицето, което го е провокирало към агресия. Именно заради това по делото липсват каквито и да е данни за грубо нарушаване на обществения ред и изразено явно неуважение към обществото от страна на задържания”, гласи съдебното решение на ВАС, което не подлежи на обжалване.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани