Сливен ще отличи най-добрите си спортисти за 2015 година

17:06, 30 ное 15 / Спорт 25 127 Topnovini
Започва процедура за определяне на най-добрите спортисти на Сливен. Традицията ще запази и новото общинско ръководство и на тържество около Коледните празници ще бъдат отличени 10-те най-добри спортисти, които се състезават за града и Общината.

 В края на седмицата представители на спортните клубове ще се съберат, за да приемат регламента, по който ще се излъчат заслужилите.Право на участие имат всички клубове на територията на сливенска общината, членове на съответните федерации.

Спортистите ще бъдат определени след направени предложения от спортните клубове до комисия, утвърдена със заповед на кмета на общината.

Определянето на 10-та ще стане чрез точков актив за най-доброто им постижение през годината от Световни, Европейски, Балкански и Държавни първенства.

Сред най-заслужилите, които ще се борят за призовата тройка са Божидар Андреев  европейски шампион по вдигане на тежести за юноши до 20 години, Иван Стефанов – световен вицешампион по борба, с бронз от Европейско по борба, бронзов медал от Европейско по джудо, Бетина Темелкова - сребърен медал от Европейското първенство по джудо за девойки, Боряна Борисова-европейска шампионка по самбо и с бронз от Световно по борба, Катерина Дойчева -  с две европейски титли по сумо за девойки, както и няколко от децата на КБИ „Грифон’, които са с титли и медали от Световно първенство

Най-добрите спортисти на Сливен по традиция ще бъдат наградени на церемония около Коледните празници.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани