491 771 лв. получава пловдивският район "Северен" за социален проект

15:50, 30 ное 15 25 489 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Финансова помощ от 491 771 лв. ще получи район "Северен", с които ще бъдат осигурени лични асистенти за грижа към болни и към хора в неравностойно положение.

Средствата са по спечелен проект "Услуги за по-добър живот" по процедура на директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M9OP001-2.002 "Независим живот" на ОП РЧР 2014-2020 г.

Кметът на район "Северен" инж. Ральо Ралев официално подписа договора с Министерството на труда и социалната политика.

Програмата предвижда назначаването на 14 лични асистенти, 7 социални асистенти, 7 домашни помощници, които ще обслужват възрастните хора по домовете им. Също така ще функционира център, в който ще има на разположение рехабилитатор, медицинска сестра и психолог, а за трудноподвижните лица ще бъде осигурен специализиран транспорт.

Предстои през следващата седмица районната администрация на "Северен" да разясни публично всички подробности, относно изискванията и сроковете за кандидатстване в програмата.

Припомняме, че преди година и половина на територията на "Северен" с успех се реализира проект "Помощ в дома", а сегашният-"Услуги за по-добър живот", е поредният значим социален проект в района.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама