Пловдивчанин с бронзов медал от международно състезание по информатика в Шумен

20:11, 29 ное 15 25 700 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ученикът от пловдивската Образцова математическа гимназия (ОМГ) "Акад. Кирил Попов" Радослав Димитров завоюва бронзов медал на международно състезание по информатика по формàта на международната олимпиада по информатика в Шумен.

В надпреварата се включиха 80 български ученици и 64 състезатели от Румъния, Русия, Република Татарстан (в състава на Руската федерация), Сърбия и Молдова.

Паралелно със състезанието се проведе и XV Национален есенен турнир по информатика "Джон Атанасов". В него взеха участие над 200 деца от 14 области в страната.

От пловдивските млади информатици най-добре се представи петокласникът от ОМГ Васил Кръстенов, който се класира първи в група "Е". Трето място в същата група зае съученикът му Александър Георгиев. Мартина Маркова зае 11-ото място, Иван Николов е 14-и, Алекс Заимов е на 22-ро място, а Силвия Сребрева - на 26-о.

В група "А" Паолина Гаджулова от ОМГ се класира на 13-о място, в група "С" Димитър Чакъров зае 15-о място, в група "D" Виктория Христова от ОМГ е шеста, а съучениците й Александър Македонски и Атанас Илиев - съответно10-и и 22-ри.

Организатори на изявите са Министерството на образованието и науката, Община Шумен, Регионалният инспекторат по образованието - Шумен, Факултетът по математика и информатика към Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" и Природоматематическата гимназия "Нанчо Попович" - Шумен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама