Извънредни прожекции след края на пловдивската "Киномания" заради големия интерес

17:46, 29 ное 15 / Култура 25 1081 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Извънредни прожекции на на новия филм на Уди Алън "Почти нормален" (20 часа) и на "Слънчев удар" на Никита Михалков (18.30 часа) ще има утре в "Лъки Дом на киното", съобщиха организаторите на "Киномания".

Независимо че филмовият фест приключва тази вечер, заради големия зрителски интерес киноманите ще могат да се насладят на филмовите шедьоври и на 30 ноември.

В неделната вечер от 18.30 часа пък пловдивчани ще гледат "Жената на моя живот" (копродукция на 5 държави, сред които и България). Филмът разказва за 6-годишния Азад (кюрд от Ирак), който е сгоден за Виан. Войната ги разделя и когато 13 години по-късно на път към Европа той я среща отново, се влюбва в нея, без да я разпознае.

От 20 часа е прожекцията на прекрасния нов филм на Карлос Саура - "Аржентина". Заснет в павилион в квартал Ла Бока на Буенос Айрес, филмът на Саура разглежда миналото, настоящето и бъдещето на богатото културно наследство на страната, което, както самият режисьор твърди, е "родено от земята".

Край на тазгодишното издание на пловдивската "Киномания" слага от 20.45 часа "Чудният Бокачо" на братя Тавиани. Предвид вековния интерес към пикантните истории в Бокачовия "Декамерон", нова екранизация без секс сцени може и да изглежда изненадваща, но духът на желанието, насладата и красота на младостта витае в кино творбата на братя Тавиани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама