Кметът на Девня и синдикати подписаха КТД за образованието

13:53, 29 ное 15 25 754 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В община Девня бе проведена работна среща между представители на синдикатите, общинското ръководство и организацията на работодателите в сферата на средното образование. По съвместна инициатива на КНСБ и общината, след продължително прекъсване, бяха подновени преговорите за Колективен трудов договор (КТД) за средното образование. Това е една от първите реализации на предизборните обещания на новото общинско ръководство, в лицето на новоизбрания кмет Свилен Шитов и председателя на общинския съвет Васил Койчев.

На срещата присъстваха и представители на Съюза на работодателите в сферата на средното образование, водени от новоизбрания им председател Георги Петков. Синдикатите бяха представени от Росен Корелов и Елена Илиева за КНСБ, както и Васил Василев и Таня Михова за КТ "Подкрепа“.

Проектът за нов КТД, предложен съвместно от двата синдиката, бе обсъден в дух на конструктивен диалог и взаимно зачитане на интересите на всяка от страните. След постигането  на съгласие по спорните казуси договорът бе подписан от всички страни без допълнителни възражения.

Предстои договорът да бъде регистриран в Инспекцията по труда – Варна, а след това да бъде публикуван на сайтовете на синдикатите и общината, за да е общодостъпен за всеки заинтересован. Страните в преговорите изразиха надежда,  че и занапред решения на всички проблеми в сферата на образованието ще се търсят по пътя на взаимното разбирателство и диалога.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама