Бойко Борисов заминава на посещение в Китай

16:11, 13 ное 15 / Политика 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министър-председателят Бойко Борисов ще замине на посещение в Китай, научи София Topnovini.bg. Информацията ни бе потвърдена от Министерски съвет. Последно Пламен Орешарски бе в Поднебесната империя преди повече от две години. През 2014 г. на посещение там бе държавният ни глава Росен Плевнелиев.

Визитата най-вероятно ще започне на 22 ноември, но все още не са уточнени всички детайли. Не е ясно и кой ще влезе в българската делегация.

Междувременно днес Борисов се срещна с министъра на културата на Китай Луо Шуган. "Сътрудничеството между България и Китай в областта на културата е на високо ниво и същевременно има потенциал за допълнително развитие". Около това разбиране се обединиха двамата.

По време на разговора бе отчетено, че са установени добри контакти между министерствата на културата на двете страни, а  представянето на китайски културни прояви в  България през последните години се превръща в традиция.

Премиерът Борисов подчерта, че междукултурният диалог е важен фактор за справяне с редица предизвикателства и чрез културата може да се насърчават диалогът и разбирателството.

Преди един месец у нас дойде и министъра на външните работи на Китай Ван И.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама