Бойко Борисов заминава на посещение в Китай

16:11, 13 ное 15 / Политика Сподели в: 25 96 Topnovini Автор: Topnovini
Министър-председателят Бойко Борисов ще замине на посещение в Китай, научи София Topnovini.bg. Информацията ни бе потвърдена от Министерски съвет. Последно Пламен Орешарски бе в Поднебесната империя преди повече от две години. През 2014 г. на посещение там бе държавният ни глава Росен Плевнелиев.

Визитата най-вероятно ще започне на 22 ноември, но все още не са уточнени всички детайли. Не е ясно и кой ще влезе в българската делегация.

Междувременно днес Борисов се срещна с министъра на културата на Китай Луо Шуган. "Сътрудничеството между България и Китай в областта на културата е на високо ниво и същевременно има потенциал за допълнително развитие". Около това разбиране се обединиха двамата.

По време на разговора бе отчетено, че са установени добри контакти между министерствата на културата на двете страни, а  представянето на китайски културни прояви в  България през последните години се превръща в традиция.

Премиерът Борисов подчерта, че междукултурният диалог е важен фактор за справяне с редица предизвикателства и чрез културата може да се насърчават диалогът и разбирателството.

Преди един месец у нас дойде и министъра на външните работи на Китай Ван И.
Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани