Публична лекция “Международни документи по правата на човека” в Русе

07:38, 10 ное 15 / Общество 25 202 Topnovini
Публична лекция на тема “Международни документи по правата на човека” е организирана днес, 10 ноември, в Русе. Събитието е в РБ „ Л. Каравелов” от 15.00 часа. Публичната лекция е посветена на Деня на свободата на словото в България – 10 ноември. Организатор на събитието е русенската младежка организация при Клуб “Юрист”, а домакин е  РБ “Любен Каравелов”.

Лектор ще бъде председателят на Клуб “Юрист”  Браян Златев. Той ще запознае присъстващите с  особеностите на международните актове и нормативни документи, които са синхронизирани с нашето законодателство и предоставят редица права на гражданите, независимо от тяхното гражданство, раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.

Участниците в тематичната лекция ще имат възможност да дискутират особеностите  на Всеобщата декларация за правата на човека, съобщават още организаторите на събитието. Ще бъдат разгледани и основни юридически постулати в Хартата на основните права в Европейския съюз, Международния пакт за гражданските и политическите права, Международния пакт за икономическите, социалните и културни права и други документи на ЕС.

Клуб “Юрист” е неправителствена организация, учредена през месец април 2014 година. Главната цел на сдружението е да активизира младите хора в обществото, да насърчи тяхната инициативност и отговорност към задълженията и правата ни в европейската общност, да обедини настоящите и бъдещи членове на Клуба, които имат интереси в областта на правото.

Клубът е инициатор на различни общоградски срещи, дискусии, обучения и консултации, като често пъти домакин на тези мероприятия е РБ „Л. Каравелов”. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!