Гледат делото "Марешки" по съкратената процедура

16:03, 09 ное 15 / Крими 25 153 Topnovini
Делото за изнудване срещу Веселин Марешки ще продължи по съкратената процедура. Това стана ясно днес, след като Варненският окръжен съд даде ход на делото срещу Марешки и бизнесдамата Красимира Срещу аптечния бос е отправено обвинение и за причиняване на лека телесна повреда спрямо Костадинов в качеството му на длъжностно лице – общински съветник.

Според обвинението, в периода 9 октомври -16 ноември 2014 г. наемателят на заведението „Ред Хот” Асен Миланов бил принуждаван да плаща на Марешки и Колева наем от 10 хил. лева,  вместо на наемодателя Тони Димитров, с когото имал договорни отношения. Димитров, като бивш съпруг на Колева, е получавал наем за общо две заведения в кооперация, строена от Марешки.

Колева от своя страна се опитвала да върне собствеността си върху двете заведения. След като не успяла по съдебен път, тя потърсила съдействие от Марешки, твърди обвинението.След като Миланов не започнал да плаща наем на Марешки и Колева, двамата предприели ответни действия. Подавали жалби за проверка на законността на изградена външна конструкция, с която била увеличена площта на заведението, които довели до събарянето й. Впоследствие, след искане на Колева, електрозахранването в обекта било прекратено. Тогава Миланов се обърнал за помощ към общинския съветник Костадин Костадинов. Наемателят на пицарията се надявал, че в качеството си на длъжностно лице Костадинов ще помогне за разрешаване на конфликта между него и Веселин Марешки, довел до спиране на електрозахранването и събарянето на конструкция на лятната тераса с тента.

След прочитане на обвинителния акт в съдебната зала бе изслушан първи общинският съветник Костадин Костадинов.  Той разказа в съда как се отзовал на ул. „Студентска“ след няколко обаждания на Асен Миланов за бездействие на полицията. Пред съда обясни още, че малко преди да си тръгне от мястото на конфликта видял, че Марешки го снима с телефона си. Костадинов решил да направи същото, при което бизнесменът се приближил изненадващо и го ударил с юмрук в лицето.

Съдът допусна за съвместно разглеждане в наказателното дело на гражданските искове за имуществени и неимуществени вреди от Асен Миланов в качеството му на физическо лице (за 40 000 лева) и от името на представител на”Ред Хот”– България (за 14 830 лeва).

Съдебното следствие ще се проведе при съкратена процедура след като защитата изрази съгласие да не се провежда разпит на част от призованите свидетели и вещи лица, а при постановяване на присъдата да се ползва съдържанието на съответните протоколи и експертни заключения от досъдебното производство. Към материалите по наказателното дело бяха приобщени две съдебно-медицински експертизи, като страните се съгласиха да не бъдат разпитвани в съдебна зала вещите лица, които са ги изготвяли.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!