Съветниците и кметът на Несебър положиха клетва, Румен Кулев стана председател на ОбС

15:39, 09 ное 15 / Политика 25 255 Topnovini
Кметът на Несебър Николай Димитров и общинските съветници в местния парламент положиха клетва днес по време на провелата се тържествена сесия. На нея присъства и областният управител на Бургас Вълчо Чолаков.

Чолаков пожела на кметовете и управляващото мнозинство в Общинския съвет да изпълнят предизборните си обещания и да работят за интересите на гражданите на община Несебър. „Бъдете конструктивни и диалогични“, подчерта той, а опозицията посъветва да поддържа добрите решения на управляващото мнозинство.

„Ще работя както и досега - в синхрон с Общинския съвет“ - това заяви от своя страна кметът на Несебър Николай Димитров. 

За просперитета на населението на общината  увери, че ще работи и новоизбраният председател на Общинския съвет Румен Кулев от коалиция „Сила“. Той заедно с Благой Филипов бяха двете кандидатури, издигнати за поста. В резултат на тайното гласуване, в което участваха 20 съветници, Румен Кулев бе избран с 11 гласа. 9 бяха гласувалите за Благой Филипов.

Учредителната сесия на новоизбрания Общински съвет започна с  полагане на клетва от новите съветници и кметовете на населени места. След това градоначалникът на Несебър Николай Димитров благодари на своите съграждани, че са му гласували доверие на местните изборите и са го избрали отново за кмет на общината. Той подчерта, че работата в Общинска администрация ще продължи както и досега - в синхрон и в обединение с Общинския съвет. Градоначалникът пожела успешен мандат на всички кметове на съставните селища на общината.

По време на тържествената сесия на Общинския съвет, кметът Николай Димитров бе удостоен със званието „следовник на народните будители“ от Върховния читалищен съвет на Съюза на народните читалища, за изключителния му принос в отстояване на българската духовност. Грамотата му бе връчена от  Николай Дойнов, председател на Съюза на народните читалища в България, който го поздрави и му подари символична скулптура – уникат, изобразяваща Дон Кихот.

Първото заседание на Общинския съвет по традиция бе открито от най-възрастния от присъстващите общински съветници  – Славчо Станелов, който ръководи заседанието до избирането на председател на местния парламент.

На днешната сесия съветниците избраха и комисия за изготвяне на правилника за работа на Общинския съвет в състав: Благой Филипов, Костадин Нищелков, Пейко Янков, Георги Манолов, Атанас Терзиев и  Виктор Атанасов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!