Радан Кънев с Фейсбук отчет за първата година на кабинета

13:25, 08 ное 15 / Политика 25 171 Topnovini
Лидерът на ДСБ Радан Кънев публикува във Фейсбук статус с коментар за първата година на кабинета „Борисов“. Той посочва, че Реформаторският блок и правителството са атакувани от привърженици на мафията и статуквото. Според него годината е била трудна, на „по скоро успешна.

София Topnovini.bg публикува мнението на Радан Кънев без редакторска намеса:

Точно преди година беше избрано днешното българско коалиционно правителство. То обеща прозападна външнополитическа ориентация, вътрешнополитическа стабилност и реформи.

Днес първата точка е безспорно изпълнена, втората - несъмнено потвърдена на местните избори. Обещаните реформи са в голяма степен законодателно осъществени в здравеопазването и енергетиката, частично - в пенсионната и социалната сфера. В сферата на правосъдието, този месец предстои второ гласуване на ключовите конституционни промени. В администрацията и електронното управление законопроектите са в МС.

Скоростта не е тази, която искаме, но посоката е без колебание вярната.

И в този решителен момент, след потвърждаване на управленската формула и посока от избирателите, съвсем логично започна тежката атака. Беше предвидено тя да дойде като следствие от слаб резултат на РБ и да бъде насочена срещу нас. Успехите ни прекършиха тази надежда. Сега атаката е насочена не само срещу партньорите, но и директно срещу правителството и премиера. В нея участват представители на всички политически сили, тя разкрива широка нелегитимна коалиция на защитниците на мафията и статуквото. Толкова по-добре, важно беше да паднат повече маски.

Съвпадението с годишнината е случайно, но добро. Подходящо време за равносметка. Има само два избора - десен и грешен. Грешният е да се уплашим, да жертваме реформите, да изгубим постигнатата стабилност и да се завъртим отново в спиралата на политическата криза. Това неизбежно ще застраши и геополитическата ни сигурност, с други думи - ще бастиса всичко постигнато до момента.Десният избор е да използваме новото обществено доверие, да ускорим и разширим реформите в правосъдието и администрацията, да реформираме истински МВР и да се противопоставим категорично на опитите за дестабилизация. По този път, премиерът и вицепремиерите му ще имат все по-твърдата ми и безрезервна подкрепа.

Мина една трудна, но по-скоро успешна година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!