Откриват обновената част на Централния общински пазар в Русе

10:50, 08 ное 15 / Общество 25 148 Topnovini
На 11 ноември, от 10:30 часа, ще се открие обновената част на Централния пазар, съобщават от пресцентъра на община Русе. Тя включва изградени 20 нови магазина с модерен вид и нови инсталации, дограма на цялата фасада, снегозадържащи съоръжения на покрива, топло-изолирани външни стени, пестящи енергия за отопление, енергоспестяващо осветление, нови настилки в обектите и навесната част и ролетна щора на фасадата към алеята.

Всеки обект разполага с навес пред магазина за разполагане на допълнително количество стоки и извършване на търговска дейност и на открито, нещо с което са свикнали и клиентите, и търговците на пазара. Дървета са запазени, като за техните корони са направени специални отвори в конструкцията на сградата.

През лятото беше премахната съществуващата остаряла постройка и изградена нова търговска сграда, на площ 400м2, с метална конструкция, състояща се от покрита външна площ за търговия и стокови складове и магазини.

Цялостното завършване на проекта е планирано през 2016 г. и ще включва две едноетажни търговски крила, съединени с централен корпус, покриващ вътрешна пешеходна зона, съобщават още от пресцентъра на община Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!