НДК приема третото издание на конференцията „дигитални деца“

23:53, 07 ное 15 / Общество 25 211 Topnovini
Националния дворец на културата (НДК) e домакин на третото поредно издание на конференцията за деца и технологии Digital KidZ, което тази година е с фокус върху предизвикателствата, които създават технологиите при отглеждането и възпитанието на децата, в условията на един модерен, бързо развиващ се, пълен с технологични и дигитални предизвикателства свят.

“Дълбоко вярвам, че по принцип няма “добри” и “лоши” родители - това, на което ме научиха моите деца е, че всеки ден ставаш родител с всяко свое решение, с всяко действие, с всеки пример. Това е голямото изпитание и огромното вълшебство да си родител”, каза директорът на Двореца Мирослав Боршош.

Организаторът на събитието Ивелина Атанасова посочи няколко от най-притеснителните статистики и цифри, касаещи начина на употреба на мрежата, и сподели: “Вярвам, че Digital KidZ е нашата мисия, вярвам, че Digital KidZ е мечта, вярвам, че е кауза и зов за промяна”.

“За втори път нашата компания участва и подкрепя Digital KidZ, а общото между нас е социално отговорното ни отношение към обществото и най-вече - към възпитанието и образованието на нашите деца”, каза маркетинг директора на Samsung Bulgaria Кристина Щерева

Повече от 10 експерти в областта на технологиите и детската педагогика споделиха своите съвети за ранно детско развитие, как интернет променя четенето, мисленето и паметта, каква е ролята на изкуството за възпитание на емоциите и защо наблюдаваме цикличност в детското развитие. Традиционно на сцената на Digital KidZ се появи и дете – третокласникът от Англо-Американското училище в София Борис Белов, който сподели своето усещане за това как технологиите променят живота и образованието му.

Гостите на форума имаха възможността да се възползват и от съпътстващата форума целодневна програма с творчески работилници за деца на възраст 4-10 години, където квалифицирани експерти демонстрираха ефективната употреба на технологиите и поощряваха децата, посредством интерактивни забавления, да разиват своето любопитство, любов към книгите, изкуството, културата и социалната ангажираност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!