Студенти от „Проф. д-р Асен Златаров“ водят на театър сираци

17:13, 07 ное 15 / Общество 25 159 Topnovini
Студентите от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ продължават инициативата "Подай ръка, подари усмивка". Акцентът в благотворителната акция този път ще бъде срещата на младежите от социалните институции с театралното изкуство, обясняват от Общината.

Проявата „Подай ръка, подари усмивка“ цели да помага на бургаските деца, лишени от родителска грижа, както и на децата с увреждания, настанени в специализираните заведения на територията на общината.

„Изкуството е спасение. Според нас, възможността децата да се откъснат за час-два от ежедневието си и да се докоснат до различни истории чрез актьорите на сцената е незабравимо изживяване. Надяваме се да им създадем положителни емоции. Най-малките ще заведем на Куклен театър“, споделят студентите от Управителния съвет на ВУЗ-а.

Кампанията е насочена към общо 178 деца и младежи, ползващи специализирани грижи в Центровете за настаняване от семеен тип, Защитените жилища, Дневните и Кризисните центрове на територията на Бургас.

Всеки може да стане част от идеята, която ще продължи и през месец декември. Играчки, детски книги, образователни пъзели, приказки на DVD и аудио носители, могат да се оставят опаковани на партера в бл. № 1, стая 316 на студентските общежития на Университет "Проф. д-р Асен Златаров".

През март 2015 година бургаските студенти от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ стартираха първата благотворителна акция от поредицата „Подай ръка, подари усмивка“. Тогава акцентът бяха приказки и популярни разкази, които студентите и техни приятели лично разказваха при срещи с децата и младежите от центровете.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!