Венцислав Спирдонов е новият председател на Великотърновски общински съвет

10:06, 07 ное 15 / Политика 25 303 Topnovini
Юристът и финансист Венцислав Спирдонов е новият председател на Великотърновски общински съвет. Той бе избран по време на първото и тържествено заседание на местния парламент, излъчен след местните избори на 25 октомври. То се проведе в залата на музей „Възраждане и Учредително събрание”. Преди сесията с едноминутно мълчание бе почетена паметта на Николай Ашиков – председател на местния парламент в мандат 2011-2015 г.

Номинацията на Спирдонов бе дело на групата на ПП ГЕРБ, която е най-голяма в общинския съвет и включва 17 от общо 37 съветници. Кандидатурата на 37–годишния юрист и финансист получи 33 гласа при тайния вот.

Сесията бе открита от доайена на общинските съветници проф. Михаил Харалампиев. Той предложи за одобрение дневен ред пет точки. Избрани бяха и заместник-председатели на новия Великотърновски общински съвет. От ГЕРБ бе гласувана кандидатурата на икономиста Росен Иванов. Подкрепа получиха също номинираните Калина Широкова от групата на „Българска демократична общност”, Мирослав Трифонов от Реформаторски блок и Николай Илчев от АБВ.

По време на своето първо заседание общинските съветници взеха още две решения. Те определиха членове на комисия за изработване на правилник за дейността на местния парламент и избраха представители за Комисията, която определя носителя на Академичната награда на Община Велико Търново за 2015 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!