Благоевград ще има четвърти заместник - кмет

20:49, 06 ное 15 / Политика 25 215 Topnovini
Община Благоевград ще има четирима заместник - кметове през новия мандат. Това обяви на пресконференция старият - нов градоначалник на областния център Атанас Камбитов. Очаква се той да отговаря за финансовата политика на общината.

Към момента в администрацията има три позиции за заместник - кметове. Те са с ресори европейски средства, хуманитарни дейности и строителство.

„Отчели сме грешките в организационен план в администрацията, затова смятам, че е важно да имаме още един заместник- кмет, който да отговаря изцяло за финансовата част. Това е резонно с  оглед на стойностите на проектите, които защитаваме. Всички те минават през съответните процедури и изискват административен капацитет, което означава, че ще има привличане на кадри за определени позиции. Имам кандидатите и зная и техните имена. Те ще станат ясни, когато сме готови с цялата структура”, коментира Атанас Камбитов и допълни, че към момента общината е защитила проекти за 176 милиона лева. До 2020 година те ще станат 480 милиона лева.

По думите му, в следващите дни ще бъдат открити официално плувния басейн с олимпийски размери и поредните два блока, санирани по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните сгради. Това са блок "Лира" и блок 55 в квартал "Запад". Специален гост на събитията ще е премиерът Бойко Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!