Д-р Валентин Василев официално встъпи в длъжност като кмет на община Разград

16:52, 06 ное 15 / Политика 25 229 Topnovini
Д-р Валентин Василев официално встъпи в длъжност като кмет на община Разград, след като положи клетва на тържествена церемония. Клетва пред областния управител Галина Георгиева положиха и новоизбраните общински съветници и кметовете на населените места.

Областният управител пожела на всички успешен мандат, да бъдат ползотворни и конструктивни. Тя подчерта, че тяхната работа от сега нататък не е привилегия, а огромна отговорност за вземане на правилни и безпристрастни решения в полза на гражданите.

Временно изпълняващия длъжността кмет Ценка Таракчиева връчи на новоизбрания кмет кметската огърлица. Тя пожела успех на Василев и подчерта, че му предава общината в изключително добро финансово състояние. „Надявам се да доизграждате това, което е направено от досегашния екип и да работите със същия професионализъм, хъс и желание, за да става Разград все по-добър град за живеене”, допълни Таракчиева.

Д-р Василев не скри, че е изключително развълнуван. Той отбеляза, че си е спомнил времето, когато е печелил битките на спортните терени и когато са му връчвали медалите. “Разбира се, тогава бяха спортни състезания, а сега беше политическо, но не беше война в никакъв случай”, каза Василев. Той поздрави всички кметове и общински съветници и им пожела здрави нерви и успешна работа. “Жителите на Разград категорично показаха каква посока на развитие очакват за града и за общината”, заяви новият кмет. Той изрази надежда, че политическите пристрастия ще останат на заден план, защото ги очаква много сериозна работа, като сред най-важните са подготовката на бюджета на общината и осигуряването на една спокойна зима. Василев обеща да работи за всички граждани без значение от коя политическа партия и от кое село са.

За председател на новия Общински съвет в Разград с 20 гласа бе избрана Надежда Радославова от ГЕРБ. Предложеният от ДПС Хами Хамиев получи девет гласа.

Надежда Радославова е директор на Музикална школа “Илия Бърнев”. Беше общински съветник в мандат 2011 – 2015 година. Носител е на наградата “Никола Икономов”, удостоена е със званието “Личност на годината  за 2010 година” за активна обществена дейност.

Новият председател на местния парламент благодари за оказаното доверие и пожела успешен мандат на всички общински съветници. Тя заяви, че ще използва примера на предшественичката си Милена Цанева, която по думите й е оставила добре организирана система на дейността на Общинския съвет.

До избора на нов председател, заседанието бе ръководено от най-възрастния общински съветник адвокат Стоян Димитров. Избрана бе и временна комисия от петима членове за изменение и допълнение на правилника за работа на Общинския съвет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!