ГЕРБ предлага нов годишен данък до 1000 лв. за такситата

15:58, 06 ное 15 / Политика 25 111 Topnovini
От 400 до 1000 лв. годишно да плаща всеки таксиметровите шофьор. Това предвижда промяна в Закона за местните данъци и такси, който е внесен в деловодството на Народното събрание от председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова (ГЕРБ) и група народни представители.

Идеята е новата такса да влезе в сила от следващата година, като налогът ще се дължи за всеки отделен автомобил, с който се извършва таксиметрова услуга.

Измененията дават възможност всяка община чрез Общинския съвет самостоятелно да определя размера на новия данък. Той ще е по подобие на патентното облагане и ще се плаща и от лица, които извършват дейността от името на регистриран превозвач, но за своя сметка.

Налогът ще се декларира и ще се внася до края на май всяка година по сметка на общината, която е издала разрешението за дейността. Едновременно с това се променя Законът за автомобилните превози, с който се уреждат разрешенията за извършване на таксиметров превоз.

Срокът на разрешенията става едногодишен. Предвиден е преходен период за издадените до влизане в сила разрешения за таксиметров превоз. Те ще запазят действието си за срока, за който са издадени, но не по-късно от 31 декември 2016 г., предвиждат промените.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!