Русенската библиотека предложи иновативно обучение на 124 библиотекари

15:51, 05 ное 15 25 129 Topnovini
Приключи цикъл от обучения за библиотекари в обществените библиотеки на област Русе, съобщават организаторите от Русенската библиотека. Тези работни семинари се осъществяват в рамките на работна програма на Фондация „Глобални библиотеки – България“, по договор РД-00-249/08.12.2014 г. с Министерство на културата. Обученията са свързани с развитието и прилагането на иновативни услуги в обществените библиотеки.

През октомври и началото на ноември 2015 г. в Регионална библиотека  „Любен Каравелов” – Русе се проведоха четири обучения.  Лекторите Соня Каменовска, Стела Кръстева и Жюстин Томс  разшифроваха особеностите на прилагане на успешни НЛП- техники в комуникациите, техники и стратегии на модерния PR, както и маркетингови техники, чрез които може да се осигури забележимо онлайн присъствие на библиотеките в Глобалната мрежа. 

В обученията участваха и новопостъпили  библиотекари, за които имаше специални работни панели по подготовка на първична библиотечна документация и библиотечна статистика. 

Един от приоритетите на Фондация „Глобални библиотеки – България“ е развитието на иновативните услуги за посетителите и читателите в обществените библиотеки. В семинарите участваха 124 библиотекари, които изразиха удовлетворението си от перфектната работа на Русенската библиотека като методически център за ръководство и обучение на библиотечните кадри в региона на Русенска област.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!