Варненският съд наказа двама, отвлекли и обрали чужденец

14:16, 04 ное 15 / Крими 25 186 Topnovini
Варненският окръжен съд призна за виновни Галин Георгиев от Шумен и Манол Неделчев от село Любен Каравелово по общо 8 обвинения, при които жертва е чужденец, закупил имот край Варна.

През май тази година, в района на курорта "Златни пясъци“, Галин Георгиев и Манол Неделчев отвлекли Жан-Пиер Алберт Золвер. В условията на продължавано престъпление, в съучастие с Манол Неделчев, Георгиев отнел чужди движими вещи от владението на Жан-Пиер Алберт Золвер с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и заплашване. Отнетите портфейл, банкови карти, златни бижута и други ценни вещи, както и пари.

29-годишният мъж е признат за виновен още за противозаконно присвояване на чужда движима вещ, която владеел - мобилен телефон „iPhone, собственост на Жан-Пиер Алберт Золвер, за отнемане на друг мобилен телефон и за използване на банкова карта без съгласието на титуляра, с която извършил две транзакции на обща стойност 800 лева.

След като бе признат за виновен по всичките пет обвинения на Галин Георгиев бяха наложени различни по срок наказания "лишаване от свобода“. Той ще изтърпи най-тежкото от тях - "лишаване от свобода“ за срок от 7 години,  при първоначален  строг  режим в затвор и ще плати „глоба“ в размер на 1600 лева.

Мъжът има влязла в сила присъда на Районен съд Варна 4 месеца „лишаване от свобода“, която ВОС привежда в изпълнение и Георгиев ще търпи отделно. Времето, през което е бил с мярка за неотклонение „задържане под стража“, ще бъде приспаднато от присъдата.

26-годишният Манол Неделчев е признат за виновен по общо 3 обвинения, включително и за съучастие в отвличането на Жан-Пиер Алберт Золвер. Неделчев ще изтърпи най-тежкото от определените наказания - "лишаване от свобода“ за 3 години,  отложено с изпитателен срок от 5 години, считано от влизане на присъдата в сила. Съдът зачита времето, през което е бил с мярка за неотклонение "задържане под стража“ и "домашен арест“. Присъдата на Георгиев и Неделчев може да се обжалва или протестира пред Апелативен съд - Варна в 15-дневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!