Пускат безплатни автобуси по две линии за Архангелова задушница

12:01, 04 ное 15 / Общество 25 111 Topnovini
Община Велико Търново и транспортните фирми осигуряват две автобусни линии за Архангелова задушница, която се пада на 7 ноември /събота/. Пътуването по двата обособени маршрута ще е безплатно. От 11,00 ч. в съботния ден в параклиса на Гробищен парк ще се състои църковна служба, а разписанието на автобусите е съобразено с ритуала.

Първата линия ще тръгва от площад „Цар Асен I”. Автобусите ще пътуват по улиците „Иван Вазов”, „Стефан Стамболов”, „Независимост”, „Васил Левски” и ще стигат до Гробищен парк по бул. „България” и ул. „Беляковско шосе” и ще използват всички обособени спирки.

От площад „Цaр Асен I” те ще тръгват в 9,30 и 10, 30 часа. От Гробищен парк обратно към площада пред Царевец часовете на потегляне са 11,30 и 12,30 ч.

Втората автобусна линия е с начална точка главната спирка в квартал „Чолаковци”. Тя ще преминава през жилищните зони „Бузлуджа” и „Зона В”, след което ще отвежда до Гробищен парк.

Маршрутът обхваща последователно ул. „Сан Стефано”, бул. „Никола Габровски”, ул. „Георги Измирлиев”, ул. „Георги Живков”, ул. „Иларион Драгостинов”, ул. „Лазурна”, ул. „Стоян Коледаров”, пътен възел „Качица”, ул. „Краков” и ул. „Беляковско шосе”.

Автобусите ще спират на всички спирки. Курсовете от кв. „Чолаковци” също са в 9,30 и 10, 30 часа, а обратното потегляне от Гробищен парк към кварталите отново е в 11,30 и 12,30 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!