Гимназията по туризъм в Добрич ще ползва базата на Института за кулинарни изкуства
08:46, 04 ное 15
25
422
Шрифт:
Група от преподаватели по професионална подготовка, заедно с директора на гимназията – инж. Нели Апостолова, посетиха новите тренировъчни съоражения за студенти по специалност «Гастрономия и кулинарни изкуства» към ВУМ. Преподавателите разгледаха обновената сграда на висшето училище във Варна и имаха възможност да наблюдават демонстрация на съвременни кулинарни техники, както и да се запознаят с най-новите тенденции в областта на кулинарните изкуства.
Студентите по гастрономия, начело с шеф Крис Жишк – програмен директор на специолността, предложиха на преподавателите от гимназията меню със сезонни продукти от органичната градина на института, които бяха приготвени, следвайки концепцията на устойчивото готвене. Гостите се запознаха и с оборудването, с което студентите работят. Това СА единствените в Източна Европа швейцарски индукционни системи за топлинна обработка, с каквито разполагат само най-реномираните ресторанти в света.
Учителите по професионална подготовка в ПГТ видяха още специално оборудваната лабораторията за молекулиярна кухня и анализ на сетивата, която също е уникална по рода си за тази част на Европа.
Последни новини

Уимбълдън, където традицията среща модернизма и технологиите
17:02, 27 юни 25 / Свят
А1 е любимата марка на българските потребители в категория "Телекомуникации" за седма поредна година
14:26, 26 юни 25 / А1
Може ли Биткойнът да замести долара
06:30, 25 юни 25 / Idealisti
Колективната дилема на Великобритания
06:35, 24 юни 25 / IdealistiИзбрани новини

Целта оправда средствата
06:35, 30 юни 25 / Idealisti
От легенда до сянка, в клетката на собствената си слава
07:05, 29 юни 25 / Idealisti
Фалшиви гласове, истински проблем: Музикалната индустрия срещу изкуствения интелект
08:00, 28 юни 25 / Idealisti
Добави коментар