Предлагат легловият фонд на психиатричната болница в Бяла да остане в Националната здравна карта

15:40, 03 ное 15 / Здраве 25 108 Topnovini
Днес, 3 ноември, в зала „Св. Георги“ се проведе работна среща между членовете на Постоянната секторна комисия в областта на здравеопазването и представители на Районната колегия на Български лекарски съюз – Русе, съобщават домакините от Областна администрация - Русе.

Модератор на диалога бе Стефко Бурджиев – областен управител на Област Русе. На президиума още присъстваха Станимир Станчев – заместник областен управител на Област Русе и председател на Постоянната секторна комисия в областта на здравеопазването, д-р Маргарита Николова – директор на Регионална здравна инспекция – Русе и д-р Искра Генева – зам.-директор на здравната инспекция.

В резултат от продължилата близо два часа среща бяха изведени следните решения:

Да се изготви и предложи на Областен управител на Област Русе от Регионална здравна инспекция – Русе и представители на Районна колегия на Български лекарски съюз подходящо и обосновано по съдържание проект на писмо до Министъра на здравеопазването за това Държавна психиатрична болница – Бяла „да бъде извадена“ от изчисленията за полагащия се леглови фонд на Областната здравна карта на Област Русе, като същата остане само в Националната здравна карта. 

Постоянната секторна комисия в областта на здравеопазването предлага заинтересовани лица да бъдат приобщени в работата и да съдействат на сформираната с изрична заповед на Министъра на здравеопазването комисия за разработване на Областна здравна карта на Област Русе, а именно:

Д-р Руденко Йорданов – директор на Български червен кръст – Русе; Валери Василев – икономист към Център за психично здраве – Русе; Д-р Кирил Панайотов – управител на „МЕДИКА КОР“ Русе; Д-р Светослав Дачев – управител на СБАЛПФЗ "Д-р Димитър Граматиков" – Русе;  Д-р Камен Кожухаров – управител на Комплексен онкологичен център – Русе;  Д-р Иван Стоянов – изпълнителен директор на МБАЛ Русе АД и други ръководни органи на болнични заведения в Област Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!