Плевнелиев прикани новите кметове да работят

14:16, 03 ное 15 / Общество 25 151 Topnovini
Президентът Росен Плевнелиев поздрави новоизбраните кметове и ги призова да работят. От прессекретариата на държавния глава публикуваха текста на обръщението му към новите градоначалници.

София Topnovini.bg публикува текста без редокторска намеса:

Поздравявам всички новоизбрани кметове за това, че спечелиха доверието на своите съграждани!

Изборите приключиха, да оставим назад предизборната риторика. Сега е време да се работи, време да се постигат резултати. Всички новоизбрани кметове са поели ангажименти и е важно от първия си работен ден да започнат да ги изпълняват. България през 2015 година е различна държава. Ние сме член на Европейския съюз и европейската солидарност отваря несравнимо по-големи възможности пред местната власт. Не е важно дали сте кметове на големи или малки населени места. Вече няма значение с каква бюлетина сте избрани, нито дали сте от управляващите партии или от опозицията. Единственото, което ще има значение от тук до края на мандата ви, е това, което успеете да свършите.

Бъдете активни, бъдете инициативни и използвайте всички възможности да подобрите живота на вашите съграждани. Вие сте тези, които сте най-близо до хората, вие сте призвани да решавате ежедневните им проблеми. От вашите действия зависи в най-голяма степен доверието на народа към институциите, към политиците и към държавата като цяло.

Пожелавам на всички избрани кметове успешен мандат и никога да не забравят, че са призвани да служат на своите населени места, на своите съграждани.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!