Великотърновският квартал „Колю Фичето” се сдобива с нов спортен комплекс

13:29, 03 ное 15 / Икономика 25 136 Topnovini
Жилищният квартал „Колю Фичето” във Велико Търново се сдобива с нов спортен комплекс. Зоната включва обособен терен за баскетбол и площадка за скейтборд.

Изградена е и мрежа от алеи към съществуващия детски кът, край който е поставена и нова ограда. Спортният комплекс е част от проекта на Общината „Град Велико Търново – зелена и достъпна балканска столица на културния туризъм, финансиран по оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013”. Игрището, площадката и новата паркова среда бяха включени към допълнителните обекти, които получиха целеви средства.

С тях общата стойност на целия проект за инвестиции в спорт и отдих надхвърли 7 милиона лева. Спортната зона се намира в междублоковото пространство, което е обградено от улиците „Илия Янулов”, „Георги Бакалов” и „Мария Габровска”. С реализацията на проекта то е изцяло облагородено. Общата площ на новите алеи, чрез които баскетболният терен и площадката за скейтборд са свързани с детския кът, е 527 квадратни метра. Поставени са и осем кошчета за смет.

Баскетболното игрище е 505 квадратни метра и е оградено. Вече е поставена специалната ударопоглъщаща настилка, оформена е и трибуната с над 100 седалки. Остава единствено да бъдат монтирани баскетболните кошове.

Това е първият обект както за квартал „Колю Фичето”, така и за Велико Търново, който е специално построен за почитателите на популярния спорт. На изток от него е асфалтовата площадка с рампа за скейтборд. Нейната площ е 350 квадратни метра. Тя е втора за старопрестолния град – първата е монтирана в парк „Света гора”.

Новите спортни придобивки за Велико Търново са изградени след провеждане на всички съгласувателни и законови процедури.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!