Баща и синове, убили от бой съселянин, се изправят пред съда във Варна

12:12, 03 ное 15 / Крими 25 123 Topnovini
Варненската прокуратура внесе обвинителен акт в Окръжния съд срещу Венцислав Дачев и синовете му Венцислав и Георги Обретенови от село Невша за умишленото убийство на техния съселянин Мартин Иванов. Тримата са извършили престъплението в съучастие, съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение.

Между семействата на обвиняемия Дачев и свидетеля Янко Иванов от село Невша съществувала вражда, която често ескалирала до размяна на закани за побой. Иванов обвинявал единия от синовете на Венцислав Дачев, че се е опитал да изнасили дъщеря му. На 12 септември 2013-а синовете на свидетеля Янко Иванов се засекли във влака за Невша със сина на обвиняемия Венцислав Дачев – Георги, който съобщил на баща си за това и го повикал на гарата. Докато пътували, Стойко Стайков, син на Янко Иванов, също се свързал по телефона с баща си и го извикал да ги посрещне. Заедно с Янко Иванов за гарата тръгнали с каруцата му и братът на жена му Мартин Иванов, както и техен гост.

Когато Янко Иванов пристигнал с двамата си спътници, на перона имало сбиване и се чували викове и плач. В мелето участвали обвиняемите Венцислав Дачев и синовете му Георги и Венцислав, които налагали с дървени тояги синовете на Янко Иванов – Мартин и Стойко. Янко хукнал да спасява сина си Мартин, носейки също дървена сопа, а братът на жена му – Мартин Иванов, тръгнал към другия син на Янко – Стойко, който лежал на земята. Тогава Венцислав Дачев нанесъл удар с дървения кол в главата на Мартин Иванов, който паднал и останал неподвижен. Въпреки че Мартин Иванов вече не бил заплаха за никого, синовете на Дачев го преместили на коловоза, започнали да удрят главата му в релсите и да го ритат. После се качили в каруцата на баща си и си тръгнали.

Янко Иванов и синовете му качили пострадалия Мартин Иванов в своята каруца и също си тръгнали. Състоянието на Мартин обаче било много тежко. Мъжът бил неконтактен, неподвижен и те потърсили помощ на спешния телефон 112.

Пристигналата линейка отвела пребития мъж в болницата заедно с Янко Иванов и сина му Стойко. Лекарите установили, че Мартин Иванов е в кома, със счупен череп и мозъчни кръвоизливи. Въпреки спешната операция мъжът починал 5 дни по-късно в  болницата.

Обвиняемите Венцислав и Георги Обретенови в момента изтърпяват наказания "лишаване от свобода” за други престъпления във варненския затвор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!