Кметът на Созопол Панайот Рейзи и общинските съветници положиха клетва

19:14, 02 ное 15 / Политика 25 251 Topnovini
Избраният за трети мандат за кмет на община Созопол Панайот Рейзи и общинските съветници в местния парламент положиха клетва днес. Това се случи на тържествена сесия, на която присъства областният управител на Бургас Вълчо Чолаков. По време на сесията се заклеха и кметовете на населените места в общината, които спечелиха местните избори.

Вълчо Чолаков пожела на кмета Рейзи да продължава да работи за благото на жителите на общината и да изпълни дадените обещания по време на изборите. Към общинските съветници той се обърна с пожеланието да взимат мъдро своите решения, а към кметовете на населени места - да защитават интересите на своите съселяни.

Председател на първата сесия на новия общински съвет бе общинския съветник Пенка Щерионова, която се оказа най-възрастна от своите колеги. Избрана бе комисия от пет члена за избор на председател на общинския съвет. Чрез тайно гласуване и с гласовете на мнозинството бе избрана Красимира Германова, която има зад гърба си три мандата като общински съветник, два от които бе председател на общинския съвет.

Германова благодари на колегите си за доверието и заяви, че ще продължи и през този мандат да работи за интересите на община Созопол.

„Надявам се, че ще продължим да работим както досега - в дух на конструктивност и толерантност и ще оставим политическите си пристрастия на заден план, за да отговорим на очакванията на хората, които ни избраха. А именно да работим за тях и да решаваме техните проблеми”, заяви още Красимира Германова.

Тя тържествено връчи кметската огърлица на кмета на община Созопол Панайот Рейзи. Той от своя страна поднесе цветя на дамите от общинския съвет - Красимира Германова, Катя Стоянова, Пенка Щерионова и Виолета Арабаджиева.

Рейзи се обърна към присъстващите с думите: „Благодаря на всички, които гласуваха за мен и ми дадоха своето доверие. Поздравявам новоизбраните кметове и общински съветници и им пожелавам да работим, така както досега. Когато има важни за общината и за жителите й решения, нека ги приемаме с мнозинство, защото независимо от коя партия сме излъчени, ние сме избрани от жителите на община Созопол. Нека през следващите години нашата партия бъде община Созопол”.

Местата в общинския съвет в Созопол са разпределени по следния начин: ГЕРБ - 11 общински съветника, БСП – 4,а НФСБ  и Земеделския съюз имат по едон.

В групата на ГЕРБ  има един нов общински съветник - Георги Пинелов, в тази на БСП новите общински съветници са двама - Станимир Андонов и Виолета Арабаджиева. Нов член на общинския съвет е и Неделчо Неделчев от НФСБ.

Нови кметове на населени места има в с. Габър - Костадин Господинов и в с. Индже войвода - Атанас Димитров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!