Славчо Атанасов: Пловдивчани, вие сте истинските победители в тези избори

15:57, 02 ное 15 / Политика 25 138 Topnovini
"Благодаря ви, пловдивчани – на вас, които показахте позиция и застанахте зад града си. Благодаря ви, че не останахте равнодушни към това да променим модела на управление в Пловдив, излязохте и гласувахте." Това заяви Славчо Атанасов в обръщение след втория тур на местните избори, провел се на 1 ноември.

"Благодаря ви, че показахте как вашият глас е по-силен от партийните схеми – всички видяхме как, въпреки всички партийни договорки, ние постигнахме силен резултат. Постигнахме го, независимо от цялата мощ на партия ГЕРБ, която бе стоварена в Пловдив. И това не стигна – та се наложи да се търси помощ от Реформаторския блок, от партията на Дани Каназирева, Здравко Димитров, Георги Титюков, от земеделците на Атанас Търев. Както и да се правят срамни договорки между двата тура и да ставаме свидетели на безпринципна смяна на позиции от страна на кандидати за кметове, обявили се за смяна на модела на управление в Пловдив. Благодаря ви за проявената сила и това, че случилото се между двата тура не ви обезвери и вие отидохте до урните. Убедителният резултат, който постигнахте с вашия глас показа недвусмислено на партийните задкулисни играчи, че не схемите, а гражданите на Пловдив са истинската сила", казва Атанасов в своето обръщение и продължава:

"Благодаря ви, че с този резултат показахте, че има нещо по-силно от купения вот – и това сте вие, хората. Всички видяхме как постигнахме силен резултат, независимо, че срещу нас беше стоварена цялата държавна машина и огромен финансов ресурс, независимо, че върху служителите от общинските предприятия беше изсипан целия административен натиск, независимо от манипулациите и фалшификациите.

Поклон за принципната ви позиция, пловдивчани! Благодаря ви за силната подкрепа! Показахте, че Пловдив – единствен в цяла България, може да застане с гражданския си глас срещу машината за правене на избори. Затова – аз приемам, че гласът на пловдивчани е изгубен.  Истинските победители в тези избори сте вие!

Не приемам и случилото се като край. А като начало – началото на силната гражданска позиция и мажоритарен вот. Вотът за Пловдив – на пловдивчани", завършва Славчо Атанасов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!