Новият кмет на Шумен представи екипа си

13:05, 02 ное 15 / Политика 25 564 Topnovini
 

Новият кмет на Шумен Любомир Христов представи екипа си на пресконференция днес. Той обяви имената на четирима от заместниците си.

Икономическия ресор поема досегашният началник на отдел „Икономическо развитие и стопански дейности” в Общината Росица Антонова. Тя е завършила Английската гимназия в Русе и висше образование в Университета за национално и световно стопанство. Над 20 години работи като експерт в Общината.

Заместник-кмет по бюджет и финанси става Татяна Костова. Завършила е икономическия университет във Варна. Над 30 години е била на ръководни постове в сферата на счетоводството и финансите. За последно е работила във ВиК-Шумен. “Основната ми задача е да се направи подробен анализ на актуалното финансово състояние на Общината и да се положат усилия за неговото стабилизиране”, коментира Костова.

Ресор „Устройство на териториите, строителство и екология” е поверен на Боян Тодоров. Той е председател на Регионалната колегия на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране. Завършил е Университета по архитектура и строителство през 1985 година. От 1994 г. до момента е собственик на фирма “Литос”. “Първата ми задача е да се завършат започнатите проекти. Възнамерявам да работя усилено със съсловните организации”, заяви при представянето си Тодоров.

Досегашният директор на дирекцията „Култура, просвета и образование” Найден Косев поема същия ресор, но като зам.-кмет. Той е ръководител на дирекция от 1996 година. Преди това е бил преподавател в СОУ “Сава Доброплодни”. Завършил е българска и руска филология в Шуменския университет през 1985 година.

“Все още не е ясно името на заместник-кмета по здравеопазване и социална политика. В момента се провеждат срещи със съсловните организации за обсъждането на кандидат за поста”, обясни Христов. Той не изключи възможността да има структурни промени в екипа от заместници. Водят се консултации и за поста главен архитект на Община Шумен.

“Всички назначени са експерти. Няма политически фигури. Целта е да работим компетентно за развитието на Шумен”, категоричен бе Любомир Христов и добави, че няма да има реваншизъм и чистки. “Готови сме да работим с абсолютно всички, които имат градивни и идеи за превръщането на Шумен и общината в добро и модерно място за живеене”, коментира Христов и не скри, че новото кметско ръководство има желание в общинска администрация да се назначат млади и можещи хора, като за целта ще се търсят връзки с висшите учебни заведения.

Любомир Христов отправи и директна покана за съвместна работа с Иван Ламбов от Реформаторския блок, като обясни, че най-подходящото място за него и неговите професионални компетенции е началник на отдела по еврофондовете.

По отношение на местния парламент Христов изрази желание да се работи повече експертно и без политически прения.

В новия кметски екип влизат още Диян Димитров на поста секретар на Общината.Той е завършил право. Адвокат е в областта на наказателното право. Работил е като следовател от 1995 до 2000 година.

Роза Енчева – пресаташе на кметството. Тя е завършила българска филология в Шуменския университет. Работила като журналист.

Новият градоначалник на Шумен Любомир Христов обяви, че има намерение да има повече приемни дни за граждани, като предвижда поне по две срещи в месеца.

На 9 ноември новият кметски екип и общинските съветници ще положат клетва на тържествена сесия.

Все още не е ясно, кой ще заеме депутатското място на Любомир Христов в парламента. Следващата в листата след него е Донка Иванова, която обаче е областен управител на Шумен.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!