Седми Европейски знак за качество получи шуменската ЦДГ „Братя Грим”

11:15, 02 ное 15 / Общество 25 107 Topnovini
Седми по ред Европейски знак за качество за работа по проект в платформата на учителите-новатори в Европа e-Twinning, бе присъден на ЦДГ № 25 "Братя Грим" в Шумен.

Наградата е за работа по проекта "Коледна магия на приятелството", който бе осъществен от ноември 2014 до януари 2015 г. с учители и деца от детска градина № 207 "Синьо цвете" в Букурещ, Румъния.

Идеята на проекта бе чрез различни дейности децата да научат повече за Коледа и да станат приятели. Децата от двете градини започнаха направата на коледни картички, които си размениха и довършиха, направиха он-лайн поздрави и разказваха чрез картини за празника. Готовите картички бяха подарени на възрастни хора и социално слаби граждани, а преди това бяха аранжирани в електронна книга.

“Новият знак за Европейско качество е изключителна оценка за нашата работа и желанието на екипа ни да бъде не просто добър, а на европейско ниво”, коментира Евгения Цветанова, директор на ЦДГ № 25 "Братя Грим".

“В общата ни работа имаше сътрудничество, междукултурен обмен, предприемачество, милосърдие, креативност - все важни за съвременния човек неща”, допълни тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!